Automehaničar kojem je izgorjela radnja: Imam život, izgradiću sve ponovo!

Branimir Dobrić, automehaničar iz Čirkin polja kod Prijedora, za samo nekoliko sati u požaru je ostao bez krova nad glavom, automehaničarske radnje i svega što je sticao posljednjih 27 godina!

Plamen koji je juče izbio u njegovog radionici progutao je sve što je sticao od 1996. godine kada je iz Ključa izbjegao u Prijedor. Ostao je bez kuće, u kojoj živi sa porodicom i roditeljima, kompletne automehaničarske radnje iz koje je sve i izgradio. Vatra je “progutala” osam automobila, old-tajmera, sav namještaj, alat… Sve je otišlo u pepeo, prenosi Una.

(VIDEO) Požar zahvatio automehaničarsku radnju, pa prešao na dvije porodične kuće

Dobrić u nevjerici kaže da slika govori više od hiljadu riječi i da je najbolji dokaz teške nesreće koja ga je zadesila.

“Ne znam… Ni sam nisam svjestan šta se zaista dogodilo. Jednostavno, nesrećan slučaj… Izgorjelo mi je sve što sam imao i sticao od 1996. godine do sada. Tada sam izbjegao iz Ključa. Podigao sam kredit, kupio kuću, sagradio automehaničarsku radnju i uslove da u njoj mogu da radim i sve je u pepelu”, priča Dobrić.

Kaže da su mu izgorjeli kuća, prateći objekti, garaža, osam automobila, motocikl, dijagnostika… Ostao mu je, kako kaže, život i to je najbitnije od svega.

“Imam život! Imam ljude oko sebe i na nogama sam. Imam volju i imam vjeru u Boga. Ako Bog nije mislio da ja ovaj teret ne mogu ponijeti na svom krstu, valjda ga ne bi ni tovario… Ne mogu pitati Boga zašto? On zna zašto. Ja ću se moliti i dalje i vjerovati”, ističe Dobrić.

Branimir Dobrić/Foto: Infoprijedor

Naglašava da će uz takvu vjeru sve izgraditi ponovo.

“Kako sam dosada sve ovo napravio i stekao, vječito prljav i zamazan, steći ću opet. Sve ću ponovo izgraditi iz temelja. Krenuo sam od nule i gradio iz temelja, samo daj Bože zdravlja. Život imam. Imam prijatelje i ljude oko sebe koji me podržavaju”, ističe Dobrić.

I zaista. Veliki broj ljudi je, odmah nakon požara, došao i ponudio pomoć porodici Dobrić. Javljaju se i danas, a pomoć je obećao i gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor koji je danas posjetio porodicu Dobrić i zgarište koje je ostalo od njihove kuće.

(FOTO) Evo zašto je izgorjela automehaničarska radnja, dio kuće i devet vozila

U PU Prijedor navode da je uviđajem utvrđeno da je do požara došlo prilikom izvođenja radova na jednom vozilu unutar automehaničarske radnje koja se nalazi u prizemlju kuće.

“Usljed djelovanja otvorenog plamena (aparat za varenje) u potpunosti je izgorjela automehaničarska radnja, veći dio stambenog objekta i devet vozila. O svemu navedenom obavješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor pod čijim nadzorom policijski službenici preduzimaju mjere i radnje na utvrđivanju svih okolnosti požara”, navode u PU Prijedor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79