Automobilom naletio na magarce: Vozač povrijeđen, stradalo šest magaraca

Nažalost i vozač je zadobio povrede, ali ne znamo koje težine, objavili su vatrogasci

Na cesti Umag – Novigrad kod Lovrečice u Hrvatskoj jutros oko 6 sati povrijeđen je vozač koji je naletio na stado magaraca.

“Saobraćajna nesreća u kojoj je život izgubilo šest magaraca. Nažalost i vozač je zadobio povrede, ali ne znamo koje težine”, objavili su vatrogasci iz Umaga na svom Facebooku.

Kako se vidi na slikama koje su objavili vatrogasci, vozač je udario u stablo, a auto je prilično oštećen.

Nekoliko magaraca ležalo je na cesti, neki su bili ispred auta. Vidio sam jednog živog. Jedna traka je zatvorena, a vozač je bio kod auta, ali ga je Hitna odvezla. Prednji dio auta je totalno smrskan, rekao nam je čitatelj.

To su nam potvrdili iz istarske policije.

– Promet normalno ide jer je samo jedna traka zatvorena, a usmjerili su promet jednim dijelom kroz selo pa nema gužve – ispričao nam je čitatelj.

Policija nam je potvrdila da je na mjesto nesreće došla Hitna pomoć, a više informacija će se znati nakon očevida.

Kako doznajemo, magarci su u vlasništvu Antonia Radina (54), najvećeg uzgajivača istarskih magaraca. Podsjetimo, magarci su već jednom bili u bijegu, a tada je njih čak 25 napustilo pašnjak i otišlo u noćnu šetnju. Srećom, Radin ih je tada pronašao na vrijeme, prije nego je ijedan od njih stradao.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79