Avdo Avdić odgovorio Dini Konakoviću: Odakle Edinu Gačaninu tvoji brojevi pasoša?

Lider Naroda i Pravde i ministar vanjskih poslova Elmedin Konaković sinoć je na svom Facebook profilu komentarisao narkokartel Tito i Dino, a optužio je i Avdu Avdića, novinara koji je otkrio saradnju ovog narkoklana sa pojedincima u BiH i Federalnom upravom policije, da na osnovu njegovog pisanja tužilac hapsi ljude.

Avdo Avdić je Konakoviću danas odgovorio.

“Elmedin Konaković je, definitivno, dokazao da sam pogriješio. Sve do sinoć sam mislio da je on “zalutao” u kartel, ali nakon njegovih paničnih objava na društvenim mrežama sve sam sigurniji da je on, ipak, znao u šta se upušta”, kazao je Avdić.

“Ponovo negira svoje veze sa Edinom Gačaninom koji godinama iz Dubaija rukovodi kartelom Tito i Dino.

Konaković ponovo nije odgovorio na pitanje – odakle u Sky telefonima Titovih pratilaca brojevi pasoša njegove supruge i njegove malodobne kćerke i ko su članovi “grupe iz Dubaija” (foto 2)

Opet tvrdi da se do 2019. godine nije znalo da je Edin Gačanin narko boss, iako je urednik tokom intervjua citirao dokument nizozemskih vlasti prema kojem je kartelu Tito i Dino 2016. godine (prije dolaska u BiH), zaplijenjeno 928 kg kokaina (foto broj 3).

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79