Avdo i Amina presretali žene po Novom Sarajevu i otimali im torbe

Sarajevska policija lišila je dvije osobe za koje se sumnja da su izvršile više krivičnih djela na naročito opasan ili naročito drzak način.

Kako saznajemo, slobode su lišeni Avdo B.. rođen 1981. godine u Priboju, nastanjen u Sarajevu i Amina Č., rođena 1988. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjena.

Policijski službenici Treće PU su utvrdili da su ove dvije osobe u proteklom periodu na području općine Novo Sarajevo počinili sljedeća krivična djela:

– dana 21.01.2021.godine u ulici Porodice Ribar, na štetu Š.H., od koje su otrgnuli tašnu sa novcem i dokumentima,

– dana 17.02.2021.godine u ulici Zagrebačka, od F.Č. iz Sarajeva presijekli nožem kaiš na torbi i istu otrgnuli sa ramena,

– dana 19.02.2021.godine u ulici Grbavička, od E.M. iz Sarajeva otrgnuli torbu sa novcem, dokumentima i ličnim stvarima i

– dana 20.02.2021.godine u ulici Porodice Ribar, od A.R. iz Sarajeva presijekli skalpelom kaiš na torbi i istu otuđili.

Prilikom vršenja krivičnih djela navedena lica su koristila putničko vozilo marke “Renault Megane”, vlasništvo V.B. iz Sarajeva.

Na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres predmetnog vozila i tom prilikom su pronađeni i oduzeti sljedeći predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenim krivičnim djelima, i to: jedan nož, mobilni telefon i dioptrijske naočale.

Nakon završene kriminalističke obrade, lica A.B. i A.Č. su dana 21.02.2021. godine, uz službeni izvještaj predati u nadležnost dežurnom tužiocu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela razbojništvo i teška krađa na naročito opasan ili naročito drzak način.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79