Avion za Memingen došao do Gračanice i vratio se u Tuzlu

Sa malim zakašnjenjem avion za Memingen poletio je sa tuzlanskog aerodroma u 10:36.

Avion se normalno uspinjao do visine 3.000 metara, a onda je počeo da snižava visinu i u rejonu Gračanice okrenuo se prema polaznom aerodromu. Nakon što je napravio tri kruga iznad Modraca, u 11:14 avion se sigurno spustio na Aerodrom Tuzla.

Isti avion je u 14:30 ponovo poletio za Memingen.

Poslali smo mailom upit Aerodromu o razlogu za prekid leta i povratak na polazni aerodrom. Vjerovatno će, kao i u nekim drugim situacijama, odgovoriti da nemaju ovlaštenje od Wizz Aira da u javnost iznose detalje o njihovim letovima. S druge strane, Wizz Air, kao i druge avio kompanije, ne žure da obavještavaju javnost o ovakvim situacijma.

Inače, razlozi za prekid leta i povratak na polazni aerodrom, obično su tehničke prirode ili zbog hitne medicinske pomoći. S obzirom da je isti avion tri sata kasnije ponovo poletio za Memingen, tehnički razlozi su manje vjerovatni.

Zanimljivo da je isti avion jučer na letu za Geteborg preusmjeren za Kopenhagen.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79