Azerbejdžanska armija osvojila šest naselja, lider Nagorno-Karabaha priznao gubitke

Lider Nagorno-Karabaha Arajik Harutjunian izjavio je danas da je ovaj otcijepljeni region izgubio neke položaje, odnosno teritoriju u sukobima sa vojskom Azerbejdžana.
On je rekao da ima žrtava i ranjenika i među vojnicima i civilima. Premijer Armenije Nikol Pašinjan ranije danas je izjavio da Vlada Armenije planira da razmotri priznanje nezavisnosti Nagorno-Karabaha.

Zvaničnici regiona Nagorno-Karabaha, armenske samoproglašene republike unutar azerbejdžanske teritorije, saopćili su danas da je poginulo 16 vojnika, a da je više od 100 ranjeno u sukobu sa snagama Azerbejdžana.

Armenska strana saopćila je da su dvije osobe poginule, te da je u granatiranju oštećeno nekoliko civilnih objekata uključujući i škole.

Azerbejdžanski zvaničnici su također saopćili kako na teritoriji koju kontrolišu ima civilnih žrtava, tačnije pet članova jedne porodice prenosi Klix.

(VIDEO) Počeo ratni sukob Armenije i Azerbejdžana

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79