Azmir Husić u Brčkom investira 20 miliona KM i zapošljava 60 radnika

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Esed Kadrić potpisao je sa predstavnicima kompanije Heez Aluminijum Tuzla ugovor na osnovu specijalne pogodbe o raspolaganju javnom imovinom, zasnovan na poslovnoj inicijativi pomenute kompanije.

Ovim ugovorom se kompanija obavezala na investiranje u izgradnju i stavljanje u funkciju proizvodne pogone u vrijednosti od 20 mil KM u periodu od pet godina, kao i da će na izgrađenim proizvodnim površinama zaposliti 60 radnika, saopšteno je iz Vlade Brčko distrikta.

Potpisivanjem drugog ugovora o specijalnoj pogodbi, Vlada Distrikta nastavlja intenzivno realizovanje poslovnih inicijativa renomiranih kompanija, jer kao što je već poznato, u julu mjesecu ove godine potpisan je ugovor na osnovu specijalne pogodbe o uspostavi prve slobodne poslovne zone na području Distrikta sa kompanijom Studen Holding.

“Heez Aluminijum” je kompanija u vlasništvu privrednika Azmira Husića koji je vlasnik i kompanija „Heez transport“ i „Heez Gradnja“.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79