Azovstal napustili autobusi sa ukrajinskim vojnicima

Desetak autobusa sa ukrajinskim vojnicima, koji su bili skriveni u čeličani Azovstal, na jugoistoku Ukrajine, koja je pod opsadom Rusije, napustilo je fabriku u ponedjeljak, rekao je svjedok Reutersa.

Nije bilo moguće utvrditi koliko je vojnika bilo u autobusima.

Također, nije poznato ni da li je u vozilima 40 ranjenika koji su se navodno nalazili u podzemnim nivoima u grupi od 600 vojnika.

Neki smatraju da je ovo početak kraja opsade, dok se postoji i opasnost od nastavka borbi.

Borbe u Azovstalu u razrušenom Mariupolju simbolizirale su ukrajinski otpor tokom dosadašnje tromjesečne invazije Rusije. Većina civila koji su potražili sklonište u ogromnoj fabrici iz sovjetskog doba evakuisani su ranije ovog mjeseca.

Rusija je ranije danas saopćila da je postignut prekid vatre s posljednjim ukrajinskim trupama u čeličani Azovstal u Mariupolju, kako bi se evakuirali ranjeni, iako za to nema potvrde ukrajinskih zvaničnika, prenosi agencija France press.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79