Azra je samo 4 dana prije likvidacije Ranka Eskobara tražila stan na rentanje

Osumnjičena studentica Azra Šabanović iz Brčkog, koja je u utorak lišena slobode po međunarodnoj potjernici u Sarajevu zbog sumnje da je učestvovala u brutalnoj likvidaciji Ranka Radoševića (54), zvanog Ranko Eskobar, samo četiri dana prije zločina javno tražila stan u Beogradu, piše Kurir.

Ranko Eskobar brutalno je likvidiran na jednoj benzinskoj pumpi kada je kao stalni gost došao u lokal i sjeo da sačeka navodne kupce automobila. Međutim, lažni kupci, tačnije osumnjičeni Stefan Z. (28) iz Lebana i Luka V. (26) iz Kraljeva maskirani, s kapuljačama na glavi i hiruškom maskom preko lica, upali su u objekat, izvadili pištolje i ispalili kišu metaka u Radoševića.

Uhapšena  po potjernici Interpola Beograd: Azra Šabanović ostaje u pritvoru

Brzom i efikasnom akcijom MUP-a Srbije svi osumnjičeni za ovu likvidaciju su ubrzo lišeni slobode, a među slobode lišenim je i maloljetnica (17) koja je imala svoju ulogu u ovoj likvidaciji, kao i studentica Azra koja je lišenja slobode.

Sudeći prema društvenim mrežama, osumnjičena Azra Šabanović je 5. marta na jednoj Facebook stranici tražila stan uz određene uslove i cijenu koja bi joj, navodno, najviše odgovarala.

“Dobar dan svima, da li iko izdaje stan sa odvojenom spavaćom? Poželjna cijena bi bila do 400 eura”, napisala je Azra Šabanović.

“Radošević je, kako je dosadašnja istraga pokazala, bio na pumpi bez obezbjeđenja, a da je kupce za skupocjeni automobil čekao upravo na pumpi. Ranko Eskobar je, inače, bio u biznisu s automobilima koje je preprodavao, a od određenih je pravio i automobile sa zatamnjenim staklima, ali i blinde”, podsjeća izvor upoznat sa slučajem.

Ranko Radošević, koji je prošlog četvrtka likvidiran naočigled brojih očevidaca, navodno je označen kao vođa nikšićkog klana, ali i kao blizak saradnik pokojnog šefa škaljaraskog klana Jovana Vukotića koji je, također, brutalno likvidiran 8. septembra prošle godine u Istanbulu pred trudnom suprugom Mašom M. i djetetom.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79