Azrudin osuđen na 7 mjeseci robije zato što je pucao na dvojicu utjerivača dugova

Azrudin Sarajlić je u Kantonalnom sudu u Novom Travniku osuđen na sedam mjeseci zatvora zbog ubistva na mah, dok su Tarik Šakančić i Sadam Stupar oslobođeni optužbi da su počinili krivično djelo iznude i nedozvoljeno držanje oružja.

Prema presudi, koju je izreklo Vijeće kojim je predsjedavala sutkinja Lazarela Porić, Sarajlić je dužan i da plati 1. 000 KM novčane kazne zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja. Sva trojica su se teretila za događaj od 22. aprila prošle godine, kada je izbio sukob u krugu jednog preduzeća u Vitezu. Prema navodima iz optužnice, Šakančić i Stupar, koji su policiji poznati odranije, došli su u Vitez, gdje su od Azrudina Sarajlića pokušali iznuditi 23.000 KM koje je, navodno, dugovao J. I.

Sarajliću su saopćili da ovaj dug koji je imao prema J. I. sada pripada njima i da to on treba njima isplatiti. Nakon što je Sarajlić kazao da oni s dugom nemaju ništa, jer se on odnosi na braću H. iz Zenice, Šakančić, kojeg inače nije poznavao, obratio mu se riječima: “Vidjet ćeš da s dugom imamo veze”, te je izvadio pištolj.

Sarajlić je tada ustao iza stola gdje su sjedili te je otišao do susjedne prostorije pregrađene staklom i izvadio pištolj Glock, koji će mu biti oduzet kao i municija koja je pronađena prilikom pretresa.

Nakon što mu je Šakančić zaprijetio riječima: “Vrati se ili ćemo te ubiti”, Sarajlić se okrenuo, usmjerio pištolj u njihovom pravcu i ispalio najmanje jedan hitac. Kada su Šakančić i Stupar pokušali da pobjegnu, Sarajlić je istrčao i nastavio da puca za njima. Dvojica utjerivača duga nisu pogođena, a u bijegu su na mjestu događaja ostavili i svoj BMW kojim su se dovezli, javlja Oslobođenje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79