Azur Terzić (21) se oporavlja nakon što je stradao pod misterioznim okolnostima

Porodica i prijatelji 21-godišnjeg Azura Terzića, koji je početkom oktobra ove godine teško stradao pod misterioznim okolnostima, najavili su za subotu (26. novembra) održavanje novog protestnog skupa u Cazinu.

Planirano je da se on održi u 18.30 sati ispred “City centra” u tom gradu, gdje se nalazi noćni klub u kojem je mladić nastradao, a građani su pozvani da se pridruže ovome događaju.

“Tako će biti sve dok se ne pronađe krivac za zločin nad mojim lavom i dok se ne pronađe baja koji je sve ovo izrežirao. Do tada nema koncerata niti bilo kakvih drugih manifestacija, nema ni Nove godine. Svi vi koji ste ovo napravili uzalud se krijete”, poručio je Saud Terzić, mladićev otac.

U međuvremenu Azur je iz Kliničkog centra u Sarajevu pušten na kućno liječenje i trenutno se nalazi u glavnom gradu BiH. On je u krugu najuže porodice i u međuvremenu su ga saslušali policijski istražitelji o slučaju koji mu se dogodio, dok ljekari i fizioterapeuti prate njegovo zdravstveno stanje, koje se kreće nabolje, javljaju Nezavisne.

Mladić je teško stradao 2. oktobra ove godine pod još nerazjašnjenim okolnostima u događaju koji se desio ispred pomenute diskoteke, te je tom prilikom doživio teški prelom kičme.

Porodica je uvjerena da je on žrtva fizičkog napada i pokušaja ubistva, te ne vjeruje u preliminarne rezultate policijske istrage MUP-a USK na osnovu kojih je Terzić stradao usljed navodnog pada s betonskog podesta koji je visok četiri metra i nalazi se iznad mjesta gdje je unesrećeni pronađen. Porodica sumnja na određene osobe koje su rodbinski povezane s važnim ljudima u policiji, te gradskim i kantonalnim vlastima, te smatraju kako je prvobitno istraga vođena s ciljem da se zataškaju dokazi. Zbog toga su zatražili da istragu preuzme Federalna uprava policije, što se i dogodilo.

“Otkako su federalni istražioci to preuzeli, istraga fino ide, veći akcenat je stavljen na profesionalizam, nego na samom početku kada se to odvijalo traljavo. Nemamo razlog da ne budemo strpljivi i zaista trenutno ne gajimo nikakve sumnje u istragu, te mislimo da će se ona uspješno okončati”, kazao je Zlatko Pozderac, advokat porodice Terzić.

U proteklim sedmicama u Cazinu je organizovano više okupljanja i protestnih šetnji na kojima je sudjelovalo više hiljada građana, a porodici Terzić sa svih strana upućeni su brojni izrazi podrške u nastojanju da se o svemu utvrdi kompletna istina. Azur Terzić je talentovani košarkaš i trenira u Košarkaškom klubu Igman Burč iz Sarajeva, te studira u glavnom gradu BiH, a u trenutku nesreće boravio je u rodnom gradu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79