Bacanje para: Cijena grobnice s pogledom na Hvar ide preko 20.000 maraka

Na području iznad Hvara, gradnja groblja je u punom jeku. Uprkos uobičajenim komplikacijama i dugotrajnosti procesa, napredak je očigledan. Betoniranje grobnica je gotovo, južni zid je podignut, a uskoro slijede mrtvačnica, sjeverni zid i ulazni kompleks.

Projekt vrijedan gotovo 4.1 miliona eura nosi status “državnog interesa”, što omogućuje radove tokom cijele godine. Osim grobnica, planiraju se kamenorezački radovi te niveliranje terena i staza.

Izvođač radova je firma “Kameni zid” iz Drniša, a investitor “Komunalno Hvar”. Prema prvotnom planu, groblje će imati 155 jednostrukih, 106 dvostrukih i 15 trostrukih grobnica, te dovoljno prostora za urne i zidne grobnice.

Međutim, cijene grobnih mjesta izazivaju pažnu građana. Jednostruka grobnica će koštati 10.451 eura, dvostruka 13.438 eura, a trostruka 16.258 eura.

Grobnice u zidu će biti nešto jeftinije, 6470 eura, dok će niše za urne koštati 3152 eura.

Gradski odbornici su osigurali određene popuste. Na primjer, građani s prebivalištem na području grada Hvara duže od 10 godina ostvaruju 10% popusta.

Također, jednokratno plaćanje pri sklapanju ugovora donosi 20-postotni popust na osnovnu cijenu. Za one koji se odluče na plaćanje u dva dijela, popust je 10%, uz mogućnost korištenja kompletno dovršenog grobnog mjesta uključujući nadgrobnu ploču i spomenik.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79