Bačena bomba ispred kafića u Zenici

U naselju Meokušnice u Zenici, na adresi Armije BiH, rano jutros došlo je do eksplozije još nepoznate naprave ispred jednog ugostiteljskog objekta.

Prema riječima Aldine Alić, portparolke Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), do eksplozije je došlo u 4:20 sati.

– Ispred ugostiteljskog objekta došlo je do aktiviranja još nepoznate eksplozivne naprave usljed koje je nastupila šteta na objektu – kaže Alić za “Avaz“.

Napominje da su tokom uviđaja pronađeni i izuzeti određeni tragovi, koji će biti predmet vještačenja kako bi se utvrdilo o kojoj se tačno eksplozivnoj napravi radi.

– Paralaleno s tim, radi se na otkrivanju lica koje je izazvalo ovu eksploziju – ističe Alić.

Inače, ova eksplozija uznemirila je mještane naselja Meokušnice, budući da je do eksplozije došlo u ranim satima, kada su brojni građani spavali. Srećom, prilikom eksplozije nije bilo povrijeđenih osoba niti su oštećeni automobili parkirani u neposrednoj blizini ugostiteljskog objekta ispred kojeg je došlo do aktiviranja nepoznate naprave.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79