Bačena ljaga na MUP KS: Sarajevska policija se oglasila nakon što je lišen slobode njihov pripadnik

Ponovo je bačena ljaga na MUP KS, jer je ponovo njihov pripadnik usko sarađivao sa kriminalcima.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavljajući aktivnosti na dokumentovanju krivičnih djela u okviru akcija “Rez”, “Nevera” i “Bumerang”, pod direktnim nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine, proveli su akciju kodnog naziva “Insider”, kojom prilikom su lišili slobode A.P. (1979), policijskog službenika Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a KS, zbog osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 237. i 232. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine (“Povreda tajnosti postupka” i “Pomoć počiniocu poslije učinjenog krivičnog djela”) i člana 384. Krivičnog zakona Federacije BiH (“Pronevjera u službi”).

Adis Prašović je pripadnik MUP-a KS koji je pomagao kriminalcima

Po Naredbi Suda BiH izvršen je pretres stana, kancelarije i službenog vozila koje je isti koristio, kojom prilikom su pronađeni određeni dokazi u vezi počinjenih krivičnih djela.

Nakon lišenja slobode isti je smješten u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, te će nakon kriminalističke obrade biti predat u dalju nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

Ove aktivnosti Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo u saradnji sa Tužilaštvom BiH još jednom potvrđuju opredjeljenost i istrajnost ove policijske agencije u beskompromisnoj borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, bez obzira o kome se radi – saopćeno je iz Odjeljenja za odnose sa javnošću Uprave policije MUP-a KS.

U Sarajevu lišen slobode policajac zbog saradnje sa Šmrkom?