Bahati direktor FUCZ-a Enes Memić dao sinu službeno vozilo da ide na svadbu

Prava drama trajala je jučer nakon što je policiji prijavljeno da je ispred porodične kuće Muriza Memića ispaljeno šest hitaca.

Oglasio se MUP KS nakon incidenta: Ništa ne ukazuje na to da je na meti bila kuća Muriza Memića

Kako je prijavljeno policiji, pucano je iz džipa u pokretu, a vozilo se zatim udaljilo u nepoznatom pravcu. Memići, s pravom u šoku. Isprepadani. Policija je zatim dala saopćenje da upotreba oružja nije povezans s ciljem napada na kuću Muriza Memića i da je se radi na rasvjetljavanju ovog slučaja.

No, kako su uslijedile dalje provjere, utvrđeno je da je iz plinskog pištolja pucao Senad Botulja, koji je bio u službenom vozilu Federalne uprave civilne zaštite. Botulja revolveraš, bio u vozilu zajedno sa sinom Enesa Memića, v. d. direktora FUCZ-a, kojem je jučer bila svadba. Za volanom je bio Memićev sin Tarik, a kod Botulje su pronađena osim pištolja i 33 komada municije.

Pucano ispred kuće Muriza Memića

Pravo je pitanje kako je službeno vozilo FUCZ-a završilo u rukama Memićevog sina. I kakva je postala praksa da se službenim vozilama ide u svatove. Na to pitanje odgovor mora dati Enes Memić, ali i Vlada Federacije koja ga je imenovala za direktora FUCZ-a.

Radi se o čovjeku koji je na ovoj poziciji nakon suspenzije Solaka zamijenio Mustafu Kadribegovića, koji je se povukao piše Avaz.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79