Bahati Sarajlija (27) lišen slobode jer je polupao autobus Centrotransa i povrijedio djevojke

Sarajevska policija je lišila slobode 27-godišnjeg Sarajliju A.Ć.. Policija njega sumnjiči da je polupao autobus Centrotransa i povrijedio tri djevojke.

On je lišen slobode jučer oko 17:00 sati zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela Oštećenje tuđe stvari i nanošenja lakih tjelesnih povreda.

Napad se desio 6. maja oko 18:40 sati, kada je A.Ć. na autobuskom stajalištu Socijalno, fizičkom snagom razbio prozor na autobusu Centrotransa, a usljed čega su tri putnice zadobile lakše tjelesne povrede – ogrebotine od krhotina stakla.

Kako je Crna Hronika već pisala, on je polupao autobus jer mu je vozač zaprijetio zvanjem policije, jer je A.Ć. parkirao svoje vozilo na autobuskom stajalištu.

A.Ć. je svojim automobilom Golf stajao na proširenju i nije autobus mogao da stane zbog njega.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

“Vozač autobusa je izašao i rekao da će mu zvati policiju. Vozač sive “petice” se naljutio izašao iz vozila i počeo lupat po prozoru. Ko da je divlji zapad a ne Sarajevo”, izjavio je čitatelj portala Crna-Hronika.

A.Ć. je predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, a obaviješten je i dežurni tužilac Kantonanog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79