Bahati vozač bježao od policije “mercedesom” pa proletio kroz ograđeni plac

Prava drama odigrala se sinoć na ulicama Banjaluke kada su vozača “mercedesa” pokušale zaustaviti brojne policijske patrole.

Tokom bježanja, Banjalučanin je u jednom trenutku proletio i kroz ograđeni plac za prodaju automobila, oštetivši jedno vozilo.

– Jurilo ga je 10-ak patrola. Nakon što je proletio kroz plac, nekoliko trenutaka kasnije ponovo je proletio pored brzom cestom- ispričao je izvor Srpskainfo.

Završnica drame odigrala se u banjalučkom naselju Budžak/Lazarevo.

Policijske patrole koje su učestvovale u potjeri pokušavale su u nekoliko navrata da popriječe put vozaču “mercedesa”, ali bez uspjeha.

Na kraju vozač je ipak, upao u zamku, ali je ostavio automobil i ponovo pobjegao.

Na kraju je ipak, uhapšen.

Srpskainfo saznaje da se radilo o Z.B. koji je od ranije poznat policiji po izvršenju težih krivičnih djela.

– Operativnim radom policija je uočila navedeno vozilo na području Banjaluke, ali se osoba koja je upravljala automobilom nije zaustavila, te je nastavila bježati. Nakon kraćeg vremena vozilo je zaustavljeno u Tunjicama, a vozač i suvozač su izašli iz automobila i počeli bježati. Ubrzo su sustignuti i uhapšeni oko 23.30. Tom prilikom je utvrđeno da je Z.B. upravljao vozilom, dok je S.I. bio suvozač – navodi se u saopštenju PU Banjaluka.

Dodaju i da je Z.B. podvrgnut alkotestiranju, pri čemu je utvrđeno prisustvo 1,15 promila alkohola u organizmu, te da je on višestruki povratnik u činjenju prekršaja i da ima evidentiran dug u registru novčanih kazni u iznosu od 1.623 KM.

Utvrđeno je i da vozilo nije registrovano i da ima nepripadajuće registarske tablice, te je isto oduzeto.

Protiv Z.B. će nadležnom sudu biti podnesen izvještaj o navedenim prekršajima.

O svemu navedenom je obaviješten dežurni sudija Osnovnog suda u Banjaluci – Odjeljenje za prekršaje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79