Bahatost članovaVlade KS: Vkcinisali se Pfizerom još prije mjesec dana, tehničari im dolazili u kabinete

 

Nakon što je premijer Kantona Sarajevo Edin Forto šturo izjavio za portal Faktor da su se članovi Vlade vakcinisali prije 15 dana, Raport otkriva nove detalje.

Naime, problem je što su se članovi Vlade vakcinisali prije tzv. Dana otvorenih vrata na Zetri te je upitno po kojem osnovu su se oni vakcinisali.

Da stvar bude sumnjivija Vlada KS nije zvanično obavjestila javnost da su se članovi vakcinisali što je uobičajeno, piše Raport.

Prema informacijama Raporta, članovi Vlade vakcinisali su se odvojeno odnosno nisu išli grupno. Premijer Forto danas nije odgovarao na brojne upite za više detalja međutim kako saznajemo velika većina ili čak svi ministri primili su Pfizer vakcinu.

Raport je ranije objavio da su se vodile žustre rasprave unutar same Vlade kada i kako će se vakcinisati ministri. Jedna struja zagovarala je vakcinaciju još u maju, međutim premijer Forto je bio protiv toga.

Također, prema saznanjima “Avaza” pojedini ministri su vakcinisani u njihovim kabinetima.

– Najmanje tri ministra su vakcinisana u kabinetima, dakle medicinsko osoblje im je dolazilo na noge – kaže naš izvor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79