Bajčetić je znao šta mu pripremaju: Dan prije likvidacije se žalio kumu da mu prijete

Ubijeni Bilećanin Petar Bajčetić (37) svom kumu Igoru Miloševiću nekoliko dana prije nego što je likvidiran rekao je da već neko vrijeme nije u dobrim odnosima sa Miljanom Vujovićem, optuženim za njegovo ubistvo, te mu je rekao da sumnja da su Vujović i Gavrilo Bjelica zapalili njegov auto.

Ispričao je to Milošević kao svjedok u banjalučkom Okružnom sudu, rekavši da mu se kum požalio i da mu prijete neki Crnogorci, ali nije iznosio nikakve detalje.

On je rekao da su Vujović i Bajčetić ranije bili u dobrim odnosima, ali da mu je kum samo po-menuo da već mjesec dana nisu u dobrim odnosima zbog “neke licitacije”.

Takođe je rekao da je kod Bajčetića u autu vidio pištolj.

Optuženi Vujović pitao je svjedoka da li zna da je Bajčetić dobijao prijetnje iz Srbije, ali svjedok to nije znao.

Pitao ga je i da li zna ko je čovjek koji je Bajčetića prevario za 70.000 eura, ali svjedok nije znao da mu odgovori na ta pitanja, te da li je znao da je Bajčetić naručio Vujovićevo ubistvo.

“Jesi li čuo i da sam pokušao da likvidiram Bjeli-cu i da sam pucao na Radmilovića”, upitao je Vujović svjedoka, koji mu je takođe rekao da ne zna.

Svjedok Gordan Pavlović iz Foče, koji je na lici-taciji kupio hotel “Metohija” u Gacku, rekao je da ni sa kim nije unaprijed imao dogovor u vezi s tim, niti je imao ponude da odustane od kupo-vine.

Takođe je rekao da se ne sjeća da je Vujović bio na licitaciji.

Kako je Vujović ranije naveo u svom svjedočenju, svi navodi iz optužnice odnose se na planiranje otmice Mlađe Zelenovića, biznismena iz Gacka, u čemu nisu uspjeli.

Kako tvrdi, cilj otmice je bio da Bajčetić vrati oko 100.000 KM koje je u aprilu 2016. dao Zelenoviću da odustane od liciticije, odnosno kupovine hotela “Metohija” u Gacku.

Republičko tužilaštvo Vujovića tereti da je u septembru 2016. godine na području Bileće organizovao zločinačko udruženje, te osmislio plan otmice i likvidacije Bajčetića, prenose Nezavisne.

Plan je bio da se žrtva otme kad naiđe putem Bileća – Trebinje. Vujović je saznao da će Bajčetić ostati u svom gradu pa je izmijenio plan. Zajedno s državljaninom Crne Gore Zoranom Orbovićem (36) iz Nikšića, koji je nedavno osumnjičen za učešće u tom zločinu, otišao je u Bileću i oni su Bajčetića 19. septembra 2016. godine sačekali ispred zgrade u kojoj živi u Ulici Alekse Šantića i pokušali ugurati u auto.

On se opirao i u tom naguravanju jedan od napadača ispalio je dva hica iz pištolja te pogodio Bajčetića u glavu i on je od povreda podlegao na putu za bolnicu u Podgorici.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79