Bajević progovorio o sukobu s Misimovićem: Odgurnuo sam ga, pokušao se miješati u moj posao

Sada već bivši selektor nogometne reprezentacije BiH Dušan Bajević potvrdio je sukob s tehničkim direktorom Zmajeva Zvjezdanom Misimovićem uoči utakmice protiv Italije u Ligi nacija rekavši kako je ovaj bivši as pokušao da mu se miješa u posao.

Bajević je u razgovoru za Al Jazeeru rekao kako još uvijek ne može sumirati sve utiske te objasniti razloge loših rezultata Zmajeva, a kako je rekao, više stvari će moći reći tek naredne godine iako je svjestan da će već tada biti kasno.

Ipak, ono što je najzanimljivije iz pomenutog intervjua jeste činjenica da je Bajević potvrdio sukob s Misimovićem iako je u prvom trenutku demantovao da je došlo do bilo kakvog kontakta.

“Fizičkog sukoba nije bilo. Nas dvojica smo razgovarali i odgurnuo sam ga. Ljudi me poznaju kakav sam po prirodi. Misimović je želio o svemu da odlučuje, pa tako i o tome ko će igrati, što nisam dozvolio kao selektor. U svom proteklom trenerskom radu nisam dopuštao drugima da se miješaju u moj posao, a naročito u izbor igrača”, rekao je Bajević i nastavio:

“Za vrijeme dok je Misimović igrao za reprezentaciju BiH, imao je takođe nesporazume sa bivšim selektorima Miroslavom Ćirom Blaževićem i Safetom Sušićem. Ne želim da ulazim u pojedinosti tih nesporazuma. Na ovaj način poslije slabih rezultata BiH u kvalifikacijama za Euro i Ligi nacija, ne bih volio da se ovo shvati kao da branim predsjednika Nogometnog saveza BiH Elvedina Begića. Zaista, nemam potrebe, a niti razloga za tim.”

Bajević je još jednom podsjetio da je nakon meča protiv Italije on preuzeo potpunu odgovornost za loše rezultate naše reprezentacije te da nema potrebe bilo koga drugog optuživati.Što se tiče sukoba s Misimovićem, još jednom je rekao da nema namjeru da se prepucava preko medija.

Zmajevi su, još jednom podsjećamo, porazom od Sjeverne Irske na Grbavici ostali bez plasmana na Euro, a nakon toga porazima od Poljske, Nizozemske i Italije ispali su iz A grupe Lige nacija.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79