Bajkere koji brane ruske interese Dodik doveo u Istočno Sarajevo

 

Na defileu u Istočnom Sarajevu povodom neustavnog 9. januara, kao obilježavanja dana RS-a, prošetali su i Noćni vukovi – bajkerska organizacija koja brani ruske interese.

Defielom koji je rezervisan i organizovan u Stefana Nemanje u Istočnom Sarajevu prošetali su pripadnici MUP-a RS, pored njih našli su se i civilna udruženja, vatrogasci, šumarska udruženja, predstavnici zdravstvenih ustanova te između ostalih i planinarska društva.

Ipak, članovi jedne organizacije sigurno će privući više pažnje od ostalih, ako ništa – zbog svoje negativne reputacije.

“Noćni vukovi” se predstavljaju kao bajkeri, pojedini mediji ih zovu “Putinovom braćom”. Predvodnik ove bajkerske grupe je Aleksandar Zaldostanov Hirurg, inače miljenik ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Podsjetit ćemo, članovima ove organizacije bio je 2018. godine zabranjek ulazak u BiH jer su označeni kao “sigurnosna prijetnja”. Ipak, čini se da to nijma ne znači ništa s obzirom da svake godine dolaze u posjetu našoj zemlji.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79