Bajkeri bili u pratnji: Nakon godinu dana liječenja maleni Faris ponovo među komšijama

Danas su mještani Novog naselja Solina u Tuzli priredili jedan veoma emotivan i lijep gest koji će sasvim sigurno dugo ostati zapamćen u ovom naselju.

Naime, stanari ulaza na broju 35 i 37 gdje se inače njeguju lijepi komšijski odnosi odlučili su danas organizovati doček dvogodišem Farisu koji je više od godinu dana boravio na liječenju na Odjeljenju za onkologiju UKC-a Tuzla, a zatim je bio i u Turskoj određeno vrijeme odakle je danas stigao u Tuzlu.

Tako je maleni Faris Mujkić nakon više od godinu dana odustva iz svog doma danas se vratio među svoje komšije u Novo naselje gdje mu je priređen topao doček od strane komšija kako bi mu pokazali koliko im je nedostajao dok je bio na liječenju.

“Veoma smo sretni što nam se Faris danas s majkom vratio u komšiluk. Ovaj doček je samo mali znak pažnje kojim želimo pokazati kako smo mislima bili uz njega cijelo vrijeme svakoga dana. Drago nam je da kreće neka nova njegova životna priča, mnogo lijepša i sretnija”, kazao je Edo jedan od mještana Novog naselja Solina za Tuzlanski portal.

Današnji doček je organizovan u saradnji za Moto klubom “Tuzla” čiji su članovi kod Živinica na motociklima presreli malenog Farisa i njegove roditelje Merimu i Aldina, a zatim su svi pod njihovom pratnjom dopraćeni do ulaza gdje stanuju, a gdje im je priređena topla dobrodošlica.

Sam doček dvogodišnjeg Farisa bio je prepun emocija, a mnogi nisu krili i suze radosnice.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79