Bajrović o optužnici: Kakve veze imaju četiri visoka policijska službenika sa Dobrovoljačkom

Potpredsjednik Američko-evropske alijanse Reuf Bajrović kazao je danas da je u Sarajevu ubijeno više od 1.000 djece, a da nema nijedne podignute optužnice za te zločine.

Komentirao je i podizanje optužnice u slučaju Dobrovoljačka.

“Tu se radi o politizaciji Tužilaštva BiH, promjeni karaktera rata. Kako je moguće da imate četiri visoka policijska zvaničnika Bakira Alispahića, Enesa Bezdroba, Jusufa Pušinu i Ismeta Dahića i kakve veze ta četiri čovjeka imaju s onim što se dešavalo u Dobrovoljačkoj. Imate stranog tužioca koji je zatvorio taj slučaj. Kolona u Dobrovoljačkoj je bila legitimni vojni cilj”, kazao je Bajrović.

On je napomenuo da su branioci BiH Atif Dudaković, Mehmed Alagić, Sakib Mahmuljin, Rasim Delić, Sefer Halilović, Ejup Ganić našli se pred Sudom BiH samo jer su branili državu od agresora.

Bajrović je mišljenja da v.d. glavnog tužioca Milanko Kajganić nastavlja stopama Gordane Tadić, a upravo je Tadić odlučila donijeti naredbu o sprovođenju istrage protiv pet osoba, a u optužnici je obuhvaćeno deset osoba od kojih četiri nisu ni bile u ranijim istragama.

“Kako je moguće da Tužilaštvo BiH koristi mehanizme Tužilaštva za reviziju historije rata u BiH. Da je pokojni Jovo Divjak živ i on bi bio dio te optužnice to nek bude jasno. Ovo što Tužilaštvo radi neće moći proći bez javne kritike”, kazao je Bajrović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79