Bajrović o poruci Joe Bidena: Stvari se dobro razvijaju po BiH

Kopredsjedavajući Američko-evropske alijanse Reuf Bajrović komentirao je za “Avaz” današnje poruke novoizabranog predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Joe Bidena.

Predsjednik Biden je, između ostalog, kazao da je Dejtonski sporazum donio mir u BiH i potvrdio njen suverenitet, teritorijalni integritet i neovisnost, ali i da je “četvrt stoljeća kasnije, jasno je da je posao na promicanju pravde, pomirenja i funkcionalne, multietničke Bosne i Hercegovine nedovršen”.

– Biden ponovo govori da je potrebno mijenjati ustavni okvir BiH. Ovo je potvrda namjere da se SAD ozbiljno uključe u proces izgradnje državnih institucija, ponovo. Stvari se po BiH dobro razvijaju, samo je bitno da ne dođe do urušavanja konsenzusa u Sarajevu oko toga da BiH treba krenuti naprijed slabljenjem entiteta i mehanizama blokade kao što je Dom naroda – smatra Bajrović.

Joe Biden: Radujem se saradnji s građanima BiH, posao nije dovršen!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79