Baka otjerala provalnika iz kuće i sačuvala dragocjenosti i muževe lovačke puške

Baka iz Banjaluke zahvaljujući velikoj hrabrosti uspjela je da otjera opasnog lopova iz svoje kuće koji se taman spremao da odnese opljačkani plijen.   Krivično delo koje je okvalifikovano kao pokušaj pljačke dogodilo se u subotu u poslijepodnevnim časovima, a nevidljiva ruka sudbine odlučila je da se super baka tog uobičajenog subotnjeg popodneva, sretne gotovo oči u oči sa opasnim serijskim provalnikom koji je bez problema u ranijem periodu opljačkao nekoliko kuća u komšiluku.

– Taj dan sam sa suprugom, ćerkom i unukom otišla u tržni centar. Inače ne napuštamo svi kuću, pa sumnjam da je ovu pljačku uradio neko ko je dobro pratio naše kretanje – ispričala je vidno uzbuđena baka Anaa Đukić (62), jer se prisjetila trenutaka koji su joj promijenili život.

U povratku kući, sa ćerkom je kaže, razgovarala kako bi trebali svratiti do prodavnice i uzeti nešto za ručak, ali je sudbina prelomila da ne svrate u prodavnicu, već nastave put prema kući, ne sluteći kakva ih opasnost u njoj čeka.

– Ništa nije slutilo na ono šta će se desiti. Parkirali smo auto u dvorište i ja sam prva krenula da otvorim ulazna vrata, a onda sam primjetila nešto što me je u prvi trenutak zbunilo – prisetila se baka Ana.

Ulazna vrata kuće bila su otključana i pritvorena.

– U prvi trenutak sam pomislila sam da sam ih zaboravila zaključati kada smo krenuli, pa sam normalno zakoračila u kuću, ali onda je uslijedio pravi šok – priča hrabra baka i dodaje kako su odmah iza nje u kuću trebali ući njezina ćerka i 10- godišnji unuk, te suprug.

– Druga vrata koja vode u dnevnu sobu, a koja takođe zaključavam, bila su isto otvorena, a na podu sam vidjela veliku drvenu letvu. U tom trenutku sam shvatila šta se dešava i da je neko provalio u kuću, ali ni slutila nisam da je lopov još uvek tu i to u našoj spavaćoj sobi – gotovo u jednom dahu ispričala je baka Ana pokazujuću na oštećenja na vratima koja je napravio lopov.

– Vrisnula sam i rekla da smo opljačkani. Istog trenutka vidjela sam da se vrata od spavaće sobe otvaraju, a na njima se pojavio krupan čovek u sivoj trenerci i sa crnom kapom na glavi. Sve vrijeme je bio okrenut leđima prema meni i tako je izašao iz spavaće sobe. Lice je držao okrenuto prema vratima, a glavu je zabio u trenerku. Otvorio je vrata druge, ćerkine sobe, koja su odmah uz spavaću sobu. U tom trenutku sam vidjela da je prozor ćerkine sobe bio širom otvoren i on ga je preskočio u jednom skoku, a zatim pobegao prema dvorištu komšija i nestao – ispričala je vidno uzbuđena baka istakavši kako se sve odigralo u par sekundi.

Detaljnijim pregledom kuće, porodica je primijetila da se uopšte nije radilo o običnom lopovu, već profesionalcu.

Stvari koje je planirao ukrasti uredno je poslagao na krevet, a među njima su bile lovačke puške za koje suprug ima urednu dozvolu.

– Tek kasnije smo shvatili da smo ga u posljednjem trenutku spriječili da završi pljačku – ispričala je baka.

Serijski provalnik

Policija traga za provalnikom koji je u posljednje vrijeme opljačkao nekoliko porodičnih kuća u banjalučkom naselju iz kojih je ukrao nakit i druge vrijedne predmete, saznaje „EuroBlic“.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79