Bakir Izetbegović: Električar nam vodi Ministarstvo vanjskih poslova

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović u intervjuu za RTVTK komentarisao je aktuelna politička zbivanja u Bosni i Hercegovini.

Komentarisao je izbor Kemala Ademovića (NiP) u rukovodstvo Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

“Što se tiče izbora gospodina Ademovića, s kojim sam prijatelj i koji je heroj odbrane Sarajeva i BiH, mislim da nije mogao ni slutiti prije godinu dana da će se naći u ovakvoj situaciji.

Da se ostvari ona Dodikova, da će u BiH Srbi i Hrvati odrediti ko će biti vlast. Oni su izabrali Kemu Ademovića, on je sam sebe predložio jer su to tražili predsjednici Trojke. Njemu je to teško palo”, rekao je Izetbegović.

Komenitrao je i tzv. legitimno predstavljanje koje zagovara HDZ.

“Sve što su pričali predstavnici Trojke i sve što je pričao HDZ je, u želji da se preuzmu pozicije, porušeno. Legitimno predstavljanje je mantra u koju se HDZ zaklinje decenijama. A onda pogledajmo kakve stvari su govorili predstavnici Trojke, kakve stvari su govorili o SNSD-u i HDZ-u, da bi im onda potrčali na noge, da bi im dopustili da im nametnu diktat, da im Čović naredi da DF ne može u vlast, da ih Dodik naziva ‘muslimanskom reprezentacijom’, da dižu ruke za ljude sa crne liste SAD, a pri tome traže dozvolu Ambasade SAD da glasaju”, istakao je Izetbegović.

Prema njegovom mišljenju, sastav Vijeća ministara BiH je – nikad gori od Daytona.

“Tu su osuđivani ljudi, ljudi koji su imali problema sa zakonom, porodično nasilje. Ja poštujem zanat, ali nama električar vodi Ministarstvo vanjskih poslova. Konaković se dobro razumije sa Čovićem, oni imaju isti odnos kao i Zagreb i Beograd. Svaki od njegovih odlazaka, u Tursku, Zagreb, donesu neke afere”, rekao je lider SDA.

Izetbegović je podsjetio da se Srbija i Hrvatska miješaju u unutrašnje odnose BiH.

“Srbija koristi vodni resurs Drine i centrale koje koriste, a izgradili smo ih zajedno. Ništa ne plaćaju BiH decenijama”, rekao je Izetbegović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79