Bakir Izetbegović kandidat za Predsjedništvo BiH, Sebija Izetbegović za Skupštinu KS

Predsjedništvo Stranke demokratske akcije (SDA) danas bi trebalo utvrditi konačne liste kandidata za sve nivoe za predstojeće izbore.

Bakir Izetbegović bi trebao biti kandidat za člana Predsjedništva BiH. On je jedini kandidat kojeg su predložili općinski i kantonalni stranački odbori iz cijele BiH.

Mahir Dević će nositi listu za Skupštinu KS, a druga na listi će biti Sebija Izetbegović. Potom slijede Faruk Kapidžić, Haris Zahiragić, a među prvih deset bit će i Amra Hasagić, aktuelna zastupnica, ali i Rijana Jusufbegović iz Asocijacije mladih SDA.

Nosilac liste za Skupštinu Tuzlanskog kantona je aktuelni premijer Irfan Halilagić.

Za Parlament FBiH jednu listu sa područja KS će nositi Eldar Čomor, a drugu Edin Smajić, načelnik općine Vogošća. Za federalni parlament kandidat će biti i Fadil Novalić.

Za državni parlament jednu listu nosi Alma Čolo, a nosioci će biti i Denijal Tulumović, direktor Kliničkog centra Tuzla, Nermin Mandra, Šerif Špago i Šemsudin Dedić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79