Bakir Izetbegović: “Mi želimo mir sa komšijama Srbima”

Bakir Izetbegović: “Mi želimo mir sa komšijama Srbima”


Predsjednik SDA Bakir Izetbegović se obratio na skupovima, a u obraćanjima je ukazao na brojne opasne događaje i trendove u svijetu, regionu i unutar zemlje koji utječu na situaciju u Bosni i Hercegovini, a naročito na povratnike u entitet RS.

Mi želimo mir sa komšijama Srbima. Nemamo mi problem sa dobronamjernim ljudima kakvih je većina u svakom od bosanskih naroda.

I mi i Srbi imamo problem sa genocidnim politikama. Nama su one uzele živote, a poštenim Srbima su uzele obraz. I jednima i drugima danas truju sadašnjost i budućnost”, kazao je Izetbegović.

Ovdje je samo jedan problem, jedan suparnik, a to je radikalni nacionalizam koji pokušava da dovrši genocidne planove i politike.

Vrijeme je da razbistrimo sami sebi sliku, ako smo pravili greške da ih priznamo, da iz njih izvučemo pouke, da ostvarimo jedinstvo i da napravimo kratkoročne i dugoročne planove.

I da, ako Bog da, idemo ka pobjedama jer imamo sve preduslove za pobjede. Između ostalog, 70 posto PDV-a proizvode teritorije gdje u većini žive Bošnjaci. Sljedeća je naša dijaspora koja tek dobija fizionomiju i ima ogromnu snagu”, izjavio je Izetbegović.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija