Bakir Izetbegović: Nema alternative SDA, najgore kad građani šute

Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović posjetio je danas Općinski odbor SDA Novo Sarajevo, gdje je razgovarao s rukovodstvom te organizacije, nakon čega je održao i sastanak sa članovima Izvršnog odbora i vijećnicima iz te stranke.

Izetbegović je kazao da je situacija svuda slična u općinskim odborima gdje su uvodili povjereništva – Ilidža, Novo Sarajevo, Centar.

“Priča je slična, kako uvesti mlade ljude koji će, uz pomoć starijih, iskusnih SDA-ovaca, dati odgovore za vrijeme koje dolazi. Moja preporuka im je bila danas da što više budu sa građanima, pa i kad građani ruže i kada prigovaraju i to je dobro. Samo nije dobro kada šute”, naveo je Bakir Izetbegović.

Kaže da treba “komunicirati sa svijetom i vidjeti šta je to novo i šta je to više što građani, što glasači očekuju od SDA”.

On misli da “nema zamjene Stranci demokratske akcije. Da uzalud pokušavaju napraviti alternative”.

“Ali nije odgovor ni spora, inertna i ostarjela SDA. Ova zemlja i ovi ljudi zaslužuju istinski sposobnu, kapacitiranu stranku koja će nastaviti da bude stub i glavni motor promjena u BiH, a time i na općini Novo Sarajevo”, zaključio je Bakir Izetbegović.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79