Bakir Izetbegović o snimku: Sve ćemo to preispitati, svi će snositi sankcije

Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović komentirao je snimak koji je podigao prašinu u njegovoj partiji, ali i širom političke pozornice u Bosni i Hercegovini.

– Sve ćemo to preispitati, svi će snositi sankcije zbog ovoga. Neće ovo ostati nedorečeno i nedovršeno. Dakle, kompletan proces ćemo ispitati. Mislim da integritet procesa nije doveden u pitanje s lobiranjem, ali i to ćemo ispitati – rekao je Izetbegović, aludirajući na izbor predsjednika Kantonalnog odbora SDA.

On je dodao kako je iznenađen, ali da je ipak bio upoznat s “pretjerivanjem u podjelama i previše ostrašćenosti”.

– Pa i taj čovjek koji je to tražio za svoju suprugu, koji je namjerno došao da snima te stvari, to nije uredu. Sve je to trebalo ranije prijaviti rukovodstvu SDA – rekao je Izetbegović.

Podsjetimo, radi se o audiosnimku razgovora o navodnoj kupovini glasova koja se odvijala prije izbora predsjednika Kantonalnog odbora SDA Sarajevo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79