Bakir Izetbegović poručio da će na kafi razgovarati s Čovićem o novoj Vladi FBiH i Izbornom zakonu

Nakon potpisivanja zajedničke izjave u Mostaru o Planu prioriteta za ubrzanje procesa evropskih integracija, novinarima se obratio Bakir Izetbegović, kazavši da će se “popiti kaficu s liderom HDZ-a, Draganom Čovićem.

– Jako sam zainteresiran za ubrzanje evropskog puta na prvom mjestu. Ne kanim razgovarati o uspostavljanju vlasti u Mostaru, što kažu “o Mostaru u Mostaru”. Dakle, to treba da rade Mostarci. Ne bi valjalo da o tome razgovaraju predsjednici dviju stranaka, ali, o ubrzanju evropskog puta koji je u zastoju već godinu i iskoristiti ovu šansu koju smo dobili upravo potpisivanjem ovog dokumenta, napraviti bitne iskorak i sustizati ono što smo prošle godine propustili – kazao je Izetbegović.

O izmjenama i dopunama Izbornog zakona s Čovićem će rekao je razgovarati onog trenutka kada se načine pomaci u formiranju Vlade FBiH.

– Mislim da je krajnje vrijeme da se naprave pomaci i to će biti tema razgovora evo sada uz kafu – kazao je Izetbegović.

Upitan očekuje li pritiske međunarodne zajednice u vezi formiranja Vlade FBiH i imenovanja sudaca Ustavnog suda, Izetbegović je rekao da se ne može pričati o izmjenama Zakona i Ustava a ne poštovati Ustav i Zakon.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79