Bakir Izetbegović primio vakcinu protiv koronavirusa u Zetri

Bakir Izetbegović, predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, nakon poziva od Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo, došao je jutros u sarajevsku dvoranu Zetra gdje je primio vakcinu protiv koronavirusa.

Izetbegovića smo zatekli ispred Zetre dok je čekao u redu.

Predsjednik SDA je prošlog vikenda izjavio da će se vakcinisati kada dobije poziv od nadležnih institucija kojima se prijavio za vakcinu kao i svi ostali osiguranici.

– Čekao sam u redu sa građanima zao što je red stati u red. Naravno, postojala je mogućnost VIP ulaza, ali red je sa ljudima pričekati. Pozvan sam jučer, pozitivno me iznenadilo, nisam znao da će to ići tako brzo, da ću tako brzo doći na red. Bilo je bezbolno, nadam se da će proći bez posljedica – kazao je Izetbegović novinarima po izlasku iz Zetre, piše Faktor.

Na pitanje da li zna koja vakcina je upitanju, kazao je kako “misli da je Pfizer”.

Za organizaciju vakcinacije danas z Zetri, kazao je da je dobra.

– Čekali smo samo desetak minuta – rekao je.

Na pitanje kako komentira napise u medijima da su se njegova sestra i zet vakcinisali preko reda, Izetbegović je kazao kako su Sabina Berberović i njen suprug Mirsad dobili poziv.

– Poziv su dobili kao i ja. I oboje su strariji od mene, tako da mislim da je to sve bilo regularno. Mnogo toga se ovih dana dovodi u pitanje, diplome, pozivi… Mi ćemo na kraju morati nositi sa sobom rodni list da dokažemo da postojimo – prokomentirao je Izetbegović.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79