Bakir Izetbegović sa Kinom dogovara vakcine za BiH?

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović i ambasador Kine Ji Ping danas su razgovarali, između ostalog, o nabavci vakcina protiv koronavirusa od proizvođača iz Kine.

Kako su saopćili iz SDA, Ping je istakao da Kina podržava napore Bosne i Hercegovine u borbi protiv koronavirusa.

Razmatrana je i mogućnost nabavke vakcina kineskih proizvođača za potrebe Bosne i Hercegovine, te je naglasio da su već uspostavljeni kontakti između proizvođača iz Kine i institucija Bosne i Hercegovine, ali i da će Kina učiniti dostupnim blizu 10 miliona doza vakcina putem globalne inicijative COVAX.

Razgovarano je i o modelima ekonomske saradnje između Bosne i Hercegovine i Kine, te o mogućnostima finansiranja projekata iz oblasti zdravstvene zaštite i obrazovanja, saopćili su iz SDA.

Podsjećamo, Izetbegović je jučer prisustvovao na online sastanku Evropske narodne stranke (EPP) i tom prilikom pozvao Evropsku uniju da pomogne Bosni i Hercegovini u nabavci vakcina.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79