Bakir Izetbegović: SDA je u Sarajevu dobila šamar nakon kojeg mora da se zamisli

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović kazao je za BHRT, komentarišući rezultate lokalnih izvora, da je njegova stranka u Sarajevu doživjela hladan tuš i dobila šamar nakon kojeg mora da se zamisli.

“Nismo mi doživjeli katastrofalan poraz, ali jesmo znakovit, upozoravajući poraz. Već neko vrijeme nemamo odgovor na urbane sredine, u Tuzli polako odustajemo, u Zenici nas već drugi put uzima Fuad Kasumović. SDA mora naći mlade ljude koji imaju odgovor na potrebe urbanih sredina, mi ćemo to da uradimo. Moramo razmisliti šta uraditi, ne samo u Sarajevu”, kazao je Izetbegović.

Konstatovao je da su oni koji su pobijedili u Sarajevo, misleći na Četvorku, školovani u SDA.

“Dobro je za SDA da nekad dobije i šamar da se zamisli, nije vam prijatelj onaj ko vas pusti da spavate. Hladan tuš kakav smo dobili u Sarajevo će nas probuditi. Mi smo jaki, naći ćemo odgovor na ovo”, rekao je lider SDA.

Bičakčić traži od Bakira: Skloni Sebiju, okupi disidente SDA i Hadžikadunića

Komentarisao je i savjete koje mu je nedavno dao Edhem Bičakčić, a koji se između ostalog, tiču političkog angažmana njegove supruge Sebije Izetbegović, te saradnje sa Platformom za progres. Izetbegović je kazao da će ga poslušati.

“Bičakčić je sa nama, imamo poseban savjet u SDA gdje smo okupili utjecajne članove, on sjedi u istoj sali gdje sam i ja. Njegovi savjeti su prijateljski. SDA ne uspijeva proširiti koalicioni kapacitet. Ja sam zainteresiran za svakoga u BiH, nećemo se ni na koga ljutiti. Odbacivanje SDA je vrlo ružno. Naša ruka će biti pružena prema strankama koje su nastale iz SDA i prema ljevičarima. Kad je riječ o mojoj supruzi, povlačenje iz politike je njena stvar. Jako je opterećena koronom, radi sedam dana u sedmici, šta će odlučiti do nje je”, zaključio je Izetbegović.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79