Bakir Izetbegović: Spreman sam održati sastanak “jedan na jedan” sa Dodikom

Dodao je da je spreman razgovarati o deblokadi institucija, jer smatra da je moguće “elegantno” izaći iz ove situacije u vezi s primjenom “Inzkovog zakona”

Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović izjavio je danas u Sarajevu da je spreman održati sastanak “jedan na jedan” s predsjednikom Saveza nezavisnih socijaldemokrata Miloradom Dodikom.

– Zanima me da li se stvarno radi o nekim pogrešnim predstavama i možda se još uvijek stvari daju zaustaviti – rekao je Izetbegović.

Dodao je da je spreman razgovarati o deblokadi institucija, jer smatra da je moguće “elegantno” izaći iz ove situacije u vezi s primjenom “Inzkovog zakona”.

Izetbegović je pojasnio da je Parlamentarna skupština BiH imala 15 godina da usvoji takav zakon ali nije i bivši visoki predstavnik je bio prisiljen da to uradi.

– Mi još uvijek možemo usvojiti takav zakon i tražiti od OHR-a da povuče ovaj, što bi bio izlaz iz ove situacije – smatra Izetbegović.

Istakao je da je čuo da bi srpska strana bila zainteresovana da taj zakon obuhvati i Jasenovac, te da SDA nema ništa protiv.

Izetbegović je potcrtao da ni po koju cijenu neće pregovarati o Ustavu, vraćanju na izvorni Dejtonski sporazum i poziciji OHR-a.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79