Bakir Izetbegović: Treba ići ispred vremena, ne čekati

Izaslanstvo Stranke demokratske akcije (SDA), predvođeno predsjednikom stranke Bakirom Izetbegovićem, u petak je boravilo u Stocu gdje se susrelo s predstavnicima Općinskoga odbora SDA kako bi razgovarali o infrastrukturnim projektima i stranačkim aktivnostima.

“Ubrzana infrastrukturna izgradnja donijet će investicije, ali sve to treba forsirati dodatno od strane vlasti”, izjavio je Izetbegović novinarima, dodajući kako su šanse u Hercegovini turizam, poljoprivreda i energetika.

“Mislim da će se težište proizvodnje energetike prebacivati iz Bosne ka Hercegovini. Tako da treba ići ispred vremena, ne čekati. To će većinom biti privatne investicije, a mi smo tu da pomognemo da se one pronađu. U tom smjeru se ubrzano radi i autocesta Sarajevo-Mostar u kojoj vidimo šanse za razvoj”, dodao je Izetbegović.

Zastupnik u Parlamentu Federacije BiH Salmir Kaplan naveo je kako, nažalost, sve projekte koji su se trebali rješavati na lokalnoj razini, oni u Stocu moraju rješavati na višoj razini vlasti.

“Ovdje u Stocu moramo sve naše lokalne probleme rješavati na višoj razini zato što HDZ, kao ‘nosilac europskih vrijednosti’, provodi srednjovjekovnu politiku”, kazao je Kaplan.

Naglasio je kako je i ovaj posjet još jedan dokaz razumijevanja viših razina vlasti te da su dosad mnogi projekti uspješno realizirani.

U izaslanstvu SDA bili su i premijer Federacije BiH Fadil Novalić, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić, te federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79