Bakir Izetbegović u Jablanici: “Think big and you will be big”

Bakir Izetbegović u Jablanici: “Think big and you will be big”


U Jablanici je održana tribina Stranke demokratske akcije pod nazivom „Odgovori SDA na aktuelna politička pitanja“.

Kako je saopćeno, prisutnima na tribini obratio se predsjednik SDA Bakir Izetbegović, koji je istaknuo zadovoljstvo zbog posjete Jablanici i svjedočenju brojnim realizovanim i najavljenim projektima.

Izetbegović: Naš je i Tvrtko, naše je i osmansko, austrougarsko i jugoslovensko naslijeđe

“Mi cijenimo sve ono što je Bosna, ono što je hiljadu godina Bosna. Sve je to u nama negdje, u našem umu, u našem mentalnom sklopu, u našim dušama poslagano. Bosanski kraljevi. Tvrtko, to je naš kralj. Katarina je naša kraljica. I mi njih osjećamo. I Bobovac je naše mjesto.
Sva ta mjesta gdje su oni kraljevali su naša mjesta. I sa tim Tvrtkovim ljiljanom smo mi ‘92. krenuli da vraćamo suverenitet i da pravimo prvu vojsku nakon pola milenija.
Sve smo to mi, i onaj otomanski period, i ove naše lijepe čaršije, džamije, i austrijski period, i ono što je Evropa donijela. Sve je to u nama sedimentirano. I ničega se od toga mi ne trebamo odricati. Dakle, mi jesmo i muslimani, i Bošnjaci, i Bosanci i Hercegovci, i Evropljani. Sve smo mi to. I sve se to u nama harmonično nadopunjava.”

Bakir Izetbegović: Hrvati najbrže napuštaju Bosnu i Hercegovinu

Aktuelna politička situacija u Bosni i Hercegovini i regionu, pritisci i ucjene zbog Izbornog zakona, odnos sa ljevičarskim strankama i takozvanim derivatima SDA samo su neke od tema o kojima je govorio predsjednik Bakir Izetbegović.
Tribinu SDA – Stranka demokratske akcije u Jablanici pogledajte u priloženom videu.

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija