Balerina Fagin: Ne mogu spavati od bolova

Sarajevski policajci intenzivno tragaju za trojicom migranata koji su 8. juna u sarajevskom naselju Dolac-Malta usred dana brutalno pretukli Iman Fagin (24), balerinu iz Sarajeva.

Budući da nije bilo zvaničnih informacija o incidentu, Fagin je odlučila podjeliti svoju dramu s građanima, kako bi znali šta se dešava na ulicama bh. prijestonice. Ona je ranije za „Avaz“ otvorila dušu i ispričala da su joj napadači podmukli prišli iza leđa i odmah je počeli udarati i nogama i rukama.

Daleko teže posljedice spriječio je taksista, koji se zaustavio. Migranti su s njenim novčanikom pobjegli, a ona je usljed silnih udaraca povraćala.

I jučer nam je kazala da je mnogo više od materijalnog gubitka bole povrede na rebrima, a o pretpljenom strahu ne želi ni da govori.

Vidljive povrede na tijelu
Vidljive povrede na tijelu Foto: Facebook

– Vratila sam se na posao, radim po nekoliko dana, ali sad ću uzeti godišnji odmor. Navečer ne mogu da spavam, ostale su posljedice – kaže Nagin.

U čitavoj priči, kako kaže, dobro je što su Sarajlije saznale šta im se može dogoditi te da budu na oprezu.

– Porodica i prijatelji su uz mene. Nažalost, neke reakcije su bile grozne, bilo je dosta negativnih komentara. Kako neko može pričati o mojoj situaciji, ako me ne poznaje, ako nije bio tu… – pita se Fagin.

Migranti su me toliko tukli da sam povraćala

Ona je na kraju dodala da još uvijek nije pronašla dokumente te da je policajci nisu kontaktirali prenosi Avaz.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79