Balijagić-Džuho: Možda bombaški napad ima veze s najavom mog oca Faruka da će se vratiti u BiH

Nakon što je jutros aktivirana eksplozivna naprava ispred kuće tuzlanskog advokata Faruka Balijagića, njegova kćerka Belma Balijagić Džuho u izjavi za portal „Avaza“ kazala je da ne zna ko je odgovoran za napad na njenu porodicu.

-Ne znam ko bi mogao biti odgovoran za ovaj čin. Mi smo zatečeni, a komšiluk je ogorčen. I njihova imovina je oštećena. Koliko sam čula od policije „kašikara“ je bačena, ali nisam sigurna.

Imamo videonadzor. Čitavo sudsjedstvo je pokriveno videonadzorom. Nakon onog napada na našu kuću 2011. to je instalirano. Čitav komšiluk je to ugradio. Može se utvrditi ko se u kritično vrijeme kretao našom ulicom, ukoliko se želi utvrditi – kazala nam je Balijagić-Džuho.

Ona je također kazala da ne raspolaže informacijama da li eventualno oslobađajuća presuda koju je nedavno dobio njen brat Ado Balijagić, ima veze s napadom.

– Svi vraćamo film, ko bi mogao imati motiv za ovaj napad. Moj otac advokat Faruk Balijagić, najavio je povratak iz Hrvatske u BiH, pa je možda to motiv, neka vrsta pritiska…

Nemamo neprijatelje niti smo s nekim u sukobu, izuzev s pojedinim nosiocima pravosudnih funkcija – zaključila je Balijagić-Džuho.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79