Balkanska plantaža s 1000+ stabljika kanabisa razotkrivena: Četvorica uhapšena

U Njemačkom gradu Kleve, u pokrajini Rajna-Vestfalija, pripadnici policijskih snaga otkrili su profesionalnu plantažu kanabisa u podrumu ispod jednog skladišta.

Na plantaži je bilo najmanje 1000 stabljika, koje su bile smještene u praznom bazenu. Ovo otkriće rezultat je dojave svjedoka koji je slučajno primijetio zasade.

Četiri osumnjičena su uhapšena, od kojih su dvojica državljani Srbije, dok je status druge dvojice nepoznat.

Istraga se nastavlja s ciljem pronalaženja drugih osumnjičenih povezanih s organizacijom koja se bavila uzgojem i trgovinom drogom.

Neki mediji prenose da su oni njemački državljani. Ipak, riječ o daleko većoj organizaciji, koja je bila dobro uigrana s obzirom na količinu narkotika kojom su trgovali.

Policija nastavlja istragu s ciljem pronalaženja i ostalih osumnjičenih, jer se vjeruje da su uhapšeni samo “izvršioci radova”, a da su drugi ti koji su drogu stavljali u promet.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79