Balkanski roker i izbacivač povezan sa organizovanim kriminalom

35-godišnji državljanin Srbije, suočava se s optužbama za povezanost sa organiziranim kriminalom i pripadnost ozloglašenoj grupi United Tribuns pred sudom u švicarskom gradu Belinconu. Švicarski medij Blick objavio je detalje optužnice koja pruža rijedak uvid u aktivnosti ove grupe, koja je navodno aktivna širom svijeta.

Prema medijima, 35-godišnji muškarac, poznat kao roker s Balkana, navodno je svoje aktivnosti najviše obavljao iz Švicarske. Grupa United Tribuns, prema navodima švicarskih izvora, organizirana je kriminalna skupina čiji su članovi od Švedske do Italije i od Turske do Švicarske. Članovi ove grupe, prema izvorima, uglavnom su rokeri i izbacivači s Balkana, a posebno su aktivni u Bosni i Hercegovini, gdje se bave prodajom droge i organiziranjem prostitucije.

Prema optužnici, on je djelovao uglavnom iz Šafhauzena i bio je stalni član United Tribunsa. Optužuje se da je nabavljao eksploziv za planirane napade, prodavao kokain te prisiljavao mađarske državljanke na prostituciju.

Prema švicarskim izvorima, navodno je započeo s kriminalnim aktivnostima 2015. godine. U to vrijeme, navodi se da je nabavljao eksploziv u Francuskoj, koji je potom čuvao u svojoj garaži u Šafhauzenu, a zatim ga prebacivao članovima United Tribunsa u južnoj Njemačkoj. Optužnica također tvrdi da su planirali koristiti eksploziv kako bi dignuli u zrak automobil vlasnika diskoteke.

Od 2019. godine, prema optužnici, on i njegov saradnik bavili su se organiziranjem prostitucije mađarskih državljanki, povezujući ih s klijentima na području kantona Zürich. Nadzirali su njihov rad i uzimali dio njihove zarade.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79