Banja Luka donira 10.000 KM Bihaću za kupovinu cisterne za kamp Vučjak

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić zatražio je od Skupštine odobrenje za doniranje 10.000 KM Bihaću kako bi se nabavila cisterna za distribuciju pitke vode u privremenom centru za migrante Vučjak.

U obrazloženju se navodi da su se humanitarna organizacija CRS BiH i gradonačelnik bihaća Šuhret Fazlić obratili gradonačelnicima općina i gradova u BiH zahtjevom da se odobre novčana sredstva za potrebe nabavke ovih vozila s obzirom na to da JP Vodovod Bihać ima samo dvije cisterne koje koristi za potrebe građana i migranata u Bihaću.

Sredstva se dodjeljuju u okviru akcije “Pomozimo Bihaću”.

– Bihać se suočava sa humanitarnom katastrofom, ogromnim brojem migranata i vrlo nepovoljnim uslovima za život i na ovaj način, odobravanjem određenih sredstva želimo im pomoći da u nabavci cisterne koja će snabdijevati migrante vodom za piće na Vučjaku – naveo je Radojičić.

Skupštine grada Zoran Talić je rekao da će naredna Skupština grada imati posebnu socijalnu notu, jer se Banja Luka uključuje u pomoć lokalnim zajednicama kojima je ta pomoć neophodna.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79