Banja Luka je jedini grad u regionu u kojem će svi osnovci dobiti besplatne udžbenike

Grad Banja Luka raspisao je tender za nabavku udžbenika za učenike od 3. do 9. razreda, čime će Banja Luka postati jedini grad u regionu u kojem osnovci ne plaćaju udžbenike, saopćeno je danas iz banjalučke Gradske uprave.

– Procijenjena vrijednost nabavke je 1,5 miliona KM, a zainteresovani ponuđači imaju rok do 1. jula za predaju ponudu – navodi se u saopćenju.

Iz Gradske uprave navode da je nova gradska administracija pokrenula ovaj projekat kojim će s početkom nove školske godine svi osnovci u školama na području grada Banjaluke dobiti besplatne udžbenike, što će biti značajno olakšanje za kućni budžet imajući u vidu da se cijene paketa udžbenika kreću od 100 pa do 170 KM.

– Prema podacima sakupljenim od škola, riječ je o ukupno 11.340 učenika – navodi se u saopćenju.

Besplatne udžbenike za učenike prvog i drugog razreda na području bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska obezbjeđuje Vlada RS-a.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79