Banja Luka: Majka sa djecom nije htjela izaći iz stanice dok ne uhapse nasilnika

Okružno javno tužilaštvo u Banjoj Luci zatražilo je određivanje jednomjesečnog pritvora za Dragana B. (39) iz Banje Luke, osumnjičenog za nasilje nad bivšom nevjenčanom suprugom D. S. (36).

Dragan B. lišen je slobode u ponedjeljak, nakon što je nekoliko dana u nizu proganjao i prijetio nevjenčanoj supruzi, što je i ranije više puta činio. Nakon proganjanja čak je došao i na njeno radno mjesto u jedan market, gdje je pred više svjedoka prijetio da će je ubiti i zaklati nožem. Navodno je i ruku držao u jakni, simulirajući da ima oružje.

Nezvanično saznajemo da je nakon novih prijetnji D. S., po ko zna koji put, došla u Policijsku stanicu Lauš, zajedno s dvoje djece, i prijavila prijetnje. Za razliku od ranijih prijava, sada je policajcima jasno dala do znanja da, iz straha za svoj i život njihove djece, neće izaći iz stanice dok god istražitelji nešto ne poduzmu. Tek nakon toga je uslijedilo lišenje slobode nasilnika, piše Avaz.

– Pritvor je predložen zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti ili učiniti krivično djelo kojim je prijetio – rekla je Maja Đaković-Vidović, portparol OJT Banja Luka.

Nasilnik već godinama: Banjalučanin predat tužilaštvu, supruzi prijetio da će je zaklati

O prijedlogu za pritvor odlučivat će sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Banjoj Luci.

Upravo pred tim sudom protiv Dragana B. u toku je krivični postupak za nasilje u porodici, odnosno premlaćivanje iste žrtve prije četiri godine. Inače, radi se o višestrukom povratniku u vršenju krivičnih djela i poznatom nasilniku, koji već ima optužnicu zbog premlaćivanja nevjenčane supruge. Ranije je u više navrata kažnjen zbog raznih prekršaja, a novčano je osuđen zbog pokušaja silovanja poznanice u novembru 2012. godine.

Zbog nasilja u porodici, njegova sadašnja žrtva je svojevremeno, s njihovo dvoje maloljetne djece, boravila i u sigurnoj kući. Otad više nisu zajedno i ona s djecom živi kao podstanar. Po izlasku iz sigurne kuće osumnjičeni je nastavio da napada i proganja žrtvu, a iako je to u više navrata prijavljivano policiji i tužilaštvu, Dragan B. ni dana nije proveo iza rešetaka. Reakcija nadležnih institucija je u više navrata izostala.

Komentari