Banja Luka: Povjerila se drugaricama da ju je otac silovao

Banjalučki policajci tragaju za muškarcem iz grada na Vrbasu zbog sumnje da je seksualno zlostavljao 14-godišnju kćerku, s kojom je imao spolne odnose!

Zatražila pomoć

Prema saznanjima policije, otac monstrum, prije nego što je cijeli slučaj prijavljen, otišao je u inozemstvo da radi i trenutno je nedostupan istražnim organima. Ukoliko se uskoro ne pojavi u Banjoj Luci, za njim će, vjerovatno, biti raspisana međunarodna potjernica. Zbog zaštite maloljetne žrtve i kompletne istrage, identitet ni inicijale osumnjičenog nećemo objaviti.

Izvor blizak istrazi navodi da je slučaj otkriven nakon što se žrtva povjerila svojim prijateljicama iz škole. Navodno su razgovarale o seksualnom obrazovanju učenika, kad je djevojčica odlučila da se povjeri drugaricama.

– Ispričala im je da je imala seksualne odnose s ocem, što je njih šokiralo. Prijateljice su joj rekle da to nije normalno i uvjerile su je da to prijavi i zatraži pomoć – pojašnjava izvor blizak istrazi.

On kaže da se djevojčica, u pratnji prijateljica, obratila direktoru škole. Čim su saznali detalje monstruoznog slučaja, prosvjetni radnici odmah su alarmirali banjalučki Centar za socijalni rad, policiju i Tužilaštvo.

Saslušana žrtva

– Kad je policija otišla da ga uhapsi, osumnjičenog nije zatekla u kući u kojoj se zlostavljanje odvijalo. Utvrdili su da se nalazi u inozemstvu pa je raspisana potraga. Žrtva je jučer saslušana u skladu sa svim zakonskim propisima, a naložena su i određena medicinska vještačenja – pojasnio je sagovornik “Avaza“.

Kuća strave

Prema prijavi koja je dostavljena Policijskoj upravi Banja Luka, osumnjičeni muškarac kćerku je zlostavljao u porodičnoj kući u kojoj su živjeli, i to u vrijeme kad su ostajali sami.

– Otac je iskoristio odsustvo supruge dok je ona s drugim djetetom bila u bolnici. Tada je napastvovao kćerku i s njom imao seksualne odnose, a majka o tome ništa nije znala – navodi izvor iz istrage.

 

Crna hronika / Foto Ilustracija

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79