Banja Luka: Preminuo 38-godišnji Zoran Vukelić

Vaterpolo klub Borac saopštio je da je preminuo Zoran Vukelić, jedan od osnivača i prvi predsjednik banjalučkog kluba.

“Zoran Vukelić (1983–2021)

Sa tugom i nevjericom opraštamo se od prvog predsjednika Vaterpola klub Borac i jednog od osnivača Kluba.

Zoka je pripadao generaciji ‘luđaka’ koji su vaterpolo trenirali u nemogućim uslovima (stari Incelov bazen i Šeherov bazen u postdejtonskom vremenu), ali ipak nije odustao, te na taj je zaslužan da je vaterpolo ‘živio’ u našem gradu i kada za to realno nisu postojale mogućnosti.

Novi zamah banjalučkom vaterpolu je dala izgradnja Gradskog olimpijskog bazena 2009. godine. Godine 2008. Zoran sa drugarima pokreće VK Borac, koji u kratkom vremenu privlači veliki broj članova, a Zoran postaje prvi predsjednik kluba. Upravo u tom periodu je Zoran zaslužan da su se počele igrati prijateljske utakmice s ekipama iz Federacije, dok još nije postojala nikakva vrsta organizacije u smislu takmičenja.

Po osnivanju Vaterpolo saveza Republike Srpske VK Borac se uključuje u rad saveza, a do 2011. godine je Zoran vodio klub. 2017. godine ljudi entuzijasti uz Zorana reaktiviraju VK Borac, a Zoran je izabran za predsjednika Kluba. U teškom periodu za VK Borac nesebično je podredio svoje vrijeme borbi za pravdu za Klub i vaterpolo u RS i BiH. Nažalost Zoran nije dočekao završetak borbe kao 2010. godine, ali kao i tada i ova bitku će dobiti njegov Klub.

Zoran će ostati upamćen kao član generacije vaterpolista koji su zaslužni da je vaterpolo ‘živio’ u našem gradu i zemlji, kada za to nisu postojale optimalne mogućnosti, kao osoba koja je svoje vrijeme nesebično dala za razvoj vaterpola u RS i BiH.

Počivaj u miru”, stoji u objavi ovog Kluba.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79