Banjalučani oštetili preduzeće iz Hercegovine: Poručili robu u iznosu od 46.000 KM koju nisu htjeli platiti

Banjalučani oštetili preduzeće iz Hercegovine: Poručili robu u iznosu od 46.000 KM koju nisu htjeli platiti


Otac i sin Vranjković terete se za zloupotrebu položaja te da su povjerioca oštetili za 46.000 KM

Banjalučka policija je Okružnom tužilaštvu u Banjoj Luci podnijela izvještaj protiv Ilije Vranjkovića (68) i njegovog sina Milana Vranjkovića (40) zbog sumnje da su zloupotrijebili položaj i oštetili povjerioca za 46.000 KM.

Navodeći inicijale osumnjičenih, u PU Banja Luka su kazali da je Vranjković, obavljajući poslove odgovornog lica preduzeća iz Banje Luke, zloupotrebom službenog položaja, društvu ograničene odgovornosti iz Širokog Brijega pričinio materijalnu štetu od oko 46.000 KM.

Kako saznajemo, stariji Vranjković je kao direktor banjalučkog preduzeća Vimkop Val poručio robu od preduzeća Omnia iz Širokog Brijega u iznosu od 46.000 KM koju nije htio da plati.

– Okružni privredni sud Banja Luka je početkom 2017. donio presudu po kojoj se Vimkop val obavezuje da pomenuti iznos plati firmi iz Širokog Brijega, plus zateznu kamatu, kao i sudske troškove od skoro 8.000 KM. Nakon toga, otac i sin su smislili kako da izbjegnu plaćanje po ovoj presudi, te su otvorili druga dva preduzeća za prodaju artikala za uljepšavanje. Koristili su iste dobavljače, iste kupce, bavili su se plasmanom identične robe kroz identičnu registovanu djelatnost.

Milan je krajem 2017. godine obavijestio kupce da više ne vrše plaćanje na račun firme Vimkop val, nego da to sada rade na račun novoosnovane Vimkop distribucije, te su na taj način spriječili Omniju da naplate svoj dug.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija