Banjalučani sutra u 10 sati piju kafu ispred Skupštine

Na društvenim mrežama se pojavio poziv da se Banjalučani sutra okupe u 10 časova ispred zgrade Gradske uprave kako bi ,,popili kafu”, aludirajući na planirano sutrašnje zasjedanje lokalnog parlamenta.

Podsjećamo, sjednica Skupštine grada danas je trajala nekoliko sati i obilježile su je česte pauze jer se odbornici većine i gradonačelnik Draško Stanivuković nisu mogli usaglasiti da li su predloženi amandmani na budžet grada u skladu sa poslovnikom ili ne.

Naime, tokom današnjeg zasjedanja gradskog parlamenta Stanivuković je rekao da sedam od deset amandmana nije dostavljeno na vrijeme te da zato ne mogu da se razmatraju. Tvrdi da nisu dostavljeni u skladu sa onim što je propisao Poslovnik o radu gradskog parlamenta.

S druge strane odbornik SNSD Dragoslav Topić je tražio da se Skupština izjasni da li je došlo do povrede poslovnika.

U slučaju da odbornici izglasaju da nije došlo do povrede Poslovnika o radu amandmani ostaju na skupštini i postoji velika je šansa da će dobiti zeleno svjetlo odbornika jer SNSD sa strankama sa kojima je u koaliciji ima većinu.

  Mini hidroelektrane prijetnja vodopadu u Jajcu, jednom od najljepših u svijetu

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79