Banjalučanin osuđen na četiri godine: Usmrtio radnika banjalučkog preduzeća

Banjalučanin osuđen na četiri godine: Usmrtio radnika banjalučkog preduzeća


Vojo Čivčić (28) iz Banjaluke osuđen je na četiri godine zatvora zbog saobraćajne nesreće u kojoj je usmrtio radnika banjalučke “Čistoće” Ranka Miloševića (58). Presuda je donesena u Okružnom sudu Banjaluka.

Čivčić je proglašen krivim za krivično djelo ugrožavanja javnog saobraćaja. Osim zatvorske kazne, izrečena mu je i dvogodišnja zabrana upravljanja vozilom, te mu je oduzeta vozačka dozvola. Ako u tom periodu bude vozio automobil, kazna će biti zamijenjena zatvorskom, pri čemu će svaki šest mjeseci zabrane upravljanja vozilom biti zamijenjeni za mjesec zatvora.

Nesreća se dogodila 4. novembra, 50 minuta iza ponoći, u ulici Kralja Petra Prvog Karađorđevića u centru Banjaluke. Čivčić je vozio u stanju srednjeg pijanstva, s koncentracijom alkohola u krvi od 1,84 g/kg, i kretao se brzinom od 80 km/h na dijelu puta gdje je ograničenje 50 km/h.

Optužnica je navela da je Čivčić bio svjestan opasnosti koju predstavlja vožnja pod dejstvom alkohola, ali je ipak pristao na rizik. Nije primijetio pješaka, Ranka Miloševića, koji je bio na saobraćajnoj traci, i udario ga je bez kočenja. Milošević je nosio odijelo sa svjetloodbojnim trakama i bio je u blizini cisterne sa upaljenim rotacionim svjetlima. Udarcem je Milošević odbačen i pretrpio je teške povrede koje su rezultirale trenutnom smrću. Čivčić je pobjegao sa mjesta nesreće, ali je ubrzo uhapšen.

Sud je prilikom izricanja kazne uzeo u obzir da Čivčić nije bio ranije osuđivan i da je relativno mlad, ali je otežavajuća okolnost bila ozbiljnost prekršaja i vožnja pod dejstvom alkohola.

Pored zatvorske kazne, Čivčić je obavezan da plati troškove krivičnog postupka u iznosu od 2.067 KM i 300 KM sudskog paušala.

Porodica stradalog Ranka Miloševića upućena je da nadoknadu štete traži u parničnom postupku.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija