Banjalučanin prevario čovjeka: Uzeo mu 10 bikova koje nije platio

Banjalučanin prevario čovjeka: Uzeo mu 10 bikova koje nije platio


Dalibor Ćurlik, poznat policiji i pravosuđu zbog prevara stočara, optužen je za prevaru T.G. iz Odžaka, zajedno sa Lokmanom I. prema informacijama “Nezavisnih novina”. Kantonalno tužilaštvo Posavskog kantona tereti ih da su od 19. do 29. jula 2022. godine prevarili T.G. za 42.787,08 KM, prodajući mu deset bikova.

Prevara je počela kada je Lokman I. lažno izrazio interes za kupovinu bikova, a kasnije je prevaru predao Daliboru Ćurliku, predstavljajući ga kao svog poslovnog partnera.

Nakon što je T.G. pristao na kupoprodaju, Ćurlik je lažno prikazao da će mu isplatiti novac u roku od sedam dana.

Međutim, Ćurlik je iskoristio nepažnju T.G. i predao knjigovođi pogrešne podatke o preduzeću iz Banja Luke, za koje je znao da ima blokiran račun. Nakon preuzimanja bikova, Ćurlik i njegov saradnik nisu izvršili uplatu za životinje, čime su se pribavili protivpravnu imovinsku korist od 38.287,08 KM, dok je T.G. pretrpio ukupnu štetu od 42.787,08 KM, uključujući i neostvarene podsticaje za uzgoj.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija